Wednesday, February 7, 2018

Citeste despre alimentatia femeii insarcinate

Orice femeie care planuieste sa ramana insarcinata trebuie sa tina cont de foarte multe detalii, asa ca este important sa stii ca ai ocazia de a te informa foarte bine la Femibion. Citeste despre alimentatie, intrucat aceasta joaca un rol esential in toate conditiile si ajuta ca sarcina sa se deruleze in cele mai bune conditii, iar bebelusii sa aiba toate sansele la o dezvoltare corecta. Astfel, stilul de viata sanatos trebuie adoptat cu cateva luni inainte de concepere, pentru ca organismul sa fie pregatit pentru schimbarile care urmeaza a avea loc.

Primul trimestru

Astfel, se recomanda ca in primul trimestru de sarcina sa fie consumate cat mai multe alimente care sunt bogate in acid folic, intrucat acesta este ideal pentru dezvoltarea sistemului nervos al bebelusilor, iar pentru ca greturile sa nu reprezinte o problema, atunci vitamina B6 reprezinta solutia. Cu alte cuvinte, printre mese trebuie sa se numere fructele si legumele proaspete, carnea rosie, painte integrala, somon, nuci, alune, humus si nu numai.

Al doilea trimestru

Mai apoi se recomanda ca alimentele consumate sa fie cat mai bogate in vitamina D si calciu intrucat si acestea joaca un rol important in dezvoltarea sistemului osos al bebelusilor, motiv pentru care acizii grasi omega 3 nu au cum sa lipseasca. Laptelele, migdalele, susanul sau iaurtul sunt ideale pentru ca aduc calciu, citricele, cartofii dulci, spanacul sau mangoul sunt recomandate pentru betacaroten, iar somonul pentru omega 3.

Ultimul trimestru

Ultimul trimestru de sarcina este cel mai solicitant, motiv pentru care alimentele consumate reprezinta o sursa de energie, iar vitamina K este foarte recomandata intrucat ajuta ca sangele sa se coaguleze. Citeste despre alimentatie mai multe la Femibion si vei afla ca in acest moment se recomanda bananele, branza, turta dulce, briosele, painea prajita, fasolea verde, dar si pestele, astfel ca trebuie incluse in dieta.

No comments:

Post a Comment