Wednesday, May 18, 2016

Pereti despartitori din aluminiuTehnologiile tot mai nou aparute atrag diferiti constructori, astfel ca zilnic se ridica alte cladiri, fie de birouri, fie pentru a fi locuite. Cu toate ca tara noastra se afla in urma altor mari tari europene cu privire la calitatea materialelor folosite in constructie, in prezent folosindu-se in special materiale traditionale precum lemnul si caramida, se poate constata ca unii constructori au pus pret pe materialele metalice si sticla. In plus, pentru cladirile destinate spatiilor comerciale, cel mai adesea se foloseste aluminiul.

Cu toate ca acest material ne duce cu gandul la simpla tamplarie din aluminiu, insa exista o multime de alte sisteme in care aluminiul se foloseste: de la pereti cortina, la balustrade, parasolare, sisteme glisante sau batante, fie ca pereti despartitori.


Majoritatea cladirilor de birouri dispun de sali de conferinta care sunt compartimentate si delimitate cu ajutorul unor pereti despartitori din aluminiu sau din sticla. In plus, acest sistem este tot mai des folosit si in cazul locuintelor pentru a putea delimita in mod diferit spatiul dintr-o incapere. Peretii despartitori sunt foarte des folositi intrucat acestia se pot modifica in functie de necesitati.

Avantajele peretilor despartitori din aluminiu

Pe langa aspectul estetic impecabil, peretii despartitori din aluminiu s-au dovedit a fi un bun izolant atat termic, cat si fonic, care favorizeaza si patrunderea luminii naturale intr-o incapere. De asemenea, sistemul este foarte rezistent, atat la cutremure, cat si la conditii meteo nefavoribile sau varietati extreme de temperatura, de la -30 la + 50 de grade.

In plus, un alt mare avantaj adus de peretii despartitori este ca timpul de executie este inferior celui propus de diferite sisteme, in timp ce sunt usor de intretinut si nu implica o atentie speciala dupa ce s-au montat. Fiind prietenosi cu mediul, peretii despartitori sunt 100% reciclabili, nu sunt afectati de razele puternice ale soarelui si asigura o siguranta sporita.

No comments:

Post a Comment