Wednesday, October 14, 2015

Cand verile caniculare isi fac simtita prezenta...



In ziua de azi, cand verile caniculare isi fac simtita prezenta, temperaturile fiind ridicate pe toata durata celor 3 luni, un aparat de aer conditionat este mai mult decat necesar, deoarece are capacitatea de a ne imbunatati confortul vietii de zi cu zi, in special in timpul noptilor calduroase in care nu putem adormi. Exista diferite tipuri de aparate de aer conditionat, care sunt alese in functie de necesitatile, preferintele si bugetul fiecarei persoane. Dispozitivele traditionale presupun existenta unui compresor ce are rolul de a functiona doar pe varianta on si off, astfel incat sa reuseasca sa scada temperatura existenta intr-o incapere. 

Aparatul de aer conditionat obisnuit
De regula, un dispozitiv de racire, de tipul aerului conditionat, este utilizat in anotimpul cald pentru racirea camerei. Asadar, dupa ce este deschis dispozitivul, compresorul din dotare este pus in functiune, ruland la capacitatea sa obisnuita, iar temperatura camerei incepe se scada treptat. Termostatul identifica momentul in care se ajunge la temperatura setata, astfel ca va da o comanda compresorului, prin care acesta se opreste, urmand ca acum, treptat, temperatura sa se afle din nou intr-o usoara crestere. Atunci cand se incalzeste cu doua grade mai mult, termostatul va da acelasi semnal, indicand compresorului sa intre in functiune pana se ajunge iar la temperatura setata, acest ciclu repetandu-se treptat. 

Aparatul de aer conditionat modern
Cele mai moderne dispozitive folosesc o tehnologie numita Inverter, ce presupune utilizarea unui tip diferit de compresor ce are o capacitate variabila si vin alaturi de o telecomanda mai inteligenta ce permite comandarea modului de functionare al acestuia si turatia ventilatoarelor. Asadar, in acest caz, dupa ce este pornit dispozitivul, compresorul incepe sa ruleze la capacitatea sa maxima, nu cea obisnuita, iar incaperea se raceste mult mai rapid decat atunci cand se foloseste un aparat de aer conditionat traditional. Dupa ce se ajunge la temperatura prestabilita, telecomanda va determina modificarea puterii de functionare a compresorului si va scadea turatia ventilatoarelor. Cu alte cuvinte, dupa ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul va lucra in continuare, insa doar la o putere mult mai scazuta, pentru a avea capacitatea de compensare a pierderilor de temperatura ale camerei in care functioneaza. Asadar, intr-un mod foarte simplu se poate mentine temperatura dorita cu usurinta.

Avantajele aparatelor de aer conditionat moderne
Asadar, aceasta tehnologie moderna este mult mai eficienta si are capacitatea de reducere al consumului de energie cu cel putin 40% spre deosebire de aparatele obisnuite. De asemenea, acestea produc mult mai putine sunete, fiind mai silentioase, evitandu-se zgomotul deranjant, in special cel de on off. In plus, pe timpul iernii aceste dispozitive sunt mai eficiente, oferind un randament mai bun pentru incalzirea unei incaperi. In cazul in care se doreste utilizarea in exces a aparatului de aer conditionat, este de preferat achizitionarea unui care functioneaza pe baza tehnologiei Inventer, totul pentru o economie importanta. Este important de stiut ca in cazul catorva tari mai dezvoltate, dispozitivele de aer conditionat obisnuite nu se mai comercializeaza decat in anumite cazuri.


No comments:

Post a Comment