Tuesday, October 13, 2015

Cat de utile sunt instalatiile GPL auto?

Trebuie sa recunosc - traiam cu impresia ca eficienta motoarelor cu GPL este atat de mica, incat ceea ce se economiseai in momentul in care cumparai GPL, se pierdea fie din cauza consumului, fie in mmentul in care trebuia sa apesi mai tare pedala de acceleratie. De fapt... cam asa gadesc majoritatea posesorilor de masini cu diesel, unde motoarele dezvolta o putere mai mare fata de motoarele clasice pe benzina, consumand mult mai putin combustibil.

Ca sa nu transform postarea asta intr-o dezbatere gpl vs benzina vs motorina, vreau doar sa spun ca nu imi imaginam vreodata ca am sa trec pe gpl, mai ales ca un impatimit al motoarelor diesel - dar iata ca "varu", care este mecanic, a reusit sa ma convninga cu perfrmantele daciei lui.

Si cu ce sa incep - nici nu stiu - ei bine, se pare ca pretul de montare al unui kit GPL nu este atat demare cum credeam initial, ceea ce inseamna ca investitia se amortizeaza mult mai repede decat as fi crezut initial - in acelasi timp se pare ca exista in piata mai multe tipuri de instalatii, care evident, vin cu diferite clase de performanta - dar depsre performanta am sa descriu situatia cu o alta ocazie cand voi avea mai multe cifre.

Referindu-ma strict la consum, din testele pe care le-am facut pana acum pe masina sotiei, lucrurile par sa stea mult mai bine decat m-as fiasteptat, adica vorbim despre un consum cu mai putin de 1% mai mare decat al unei masini pe benzina, asta atat in ceea ce priveste drumurile in afara orasului, cat si drumurile in aglomeratie. Ar fi interesant de vazut cum ar sta consumul in cazul sistemelor de tip start/stop, insa inca nu am o astfel de masina.

Una peste alta, GPL-ul este cu siguranta o alternativa la benzina, mai ales in cazul in care nu sunteti amatori de motoare diesel. Ca si recomandare pentru o acizitie de instalatii gpl auto, monteazagpl.ro este cam cea mai serioasa companie din Romania.

No comments:

Post a Comment